parasvpn.org logo
Search
Close this search box.

Ilmainen VPN Chromelle 

paras VPN
Mikä on VPN

Virtual Private Network eli VPN on virtuaalinen erillisverkko, joka suojaa käyttäjänsä selaustiedot ja verkkoliikenteen internetissä. Kun käyttäjä käyttää netin eri palveluita, voi internet-palveluntarjoaja (ISP, Internet Service provider) seurata liikennettä. Tämä palveluntarjoaja edelleen yhdistää laitteen käyttäjän haluamille sivustoille. Tässä artikkelissa tarkistelemme parhaimpia ilmaisia VPN:iä erityisesti Google Chromelle. 

VPN:n on erillinen verkko, joka suojaa verkon ja selaimen käyttöä. VPN:n avulla käyttäjä estää esimerkiksi verkkoseurannan, mainokset, personoinnin ja haittaohjelmat. Verrattuna normaaliin nettiyhteyteen, käyttämällä VPN:ää, verkkosyhteys kulkee VPN-palveluntarjoajan serveriin salatun yhteyden kautta, jota kutsutaan VPN-tunneliksi. Kun käyttäjä solmii sopimuksen, kaikki data, joka kulkee laitteen tai selaimen ja serverin välillä kulkeva, on salattua eikä sitä voi nähdä kukaan kolmas osapuoli. VPN:ää voi käyttää kaikissa laitteissa joilla internetverkkoa käytetään, esimerkiksi matkapuhelimeen, tablettiin ja tietokoneeseen. VPN:n salauksen voi ostaa myös sovelluksena sovelluskaupasta omaan matkapuhelimeen tai yksittäiseen selaimeen. Tässä artikkelissä käymme läpi eri ilmaisia VPN-vaihtoehtoja Google Chrome-selaimelle.  

Vakaa salaus 

VPN:n etuna on se, että se antaa käyttäjälleen täydellisen yksityisyyden ja turvan nettiä selatessa. Nykyaikana kuluttajien henkilötiedot ja verkkokäyttäytyminen ovat kovaa valuuttaa yrityksille ja eri toimijoille, ja käyttäjätietoa kerätäänkin erilaisten menetelmien avulla käyttäjien liikkuessa verkossa. Omat käyttäjätiedot voivat päätyä myös vääriin käsiin verkkohuijausten avulla. Verkossa selaavien selaus- ja käyttäytymistietoa käytetään mm. mainosten personointiin, ja erilaisten palveluiden tarjoamiseen perustuen verkkokäyttäytymiseen, latauksiin tai verkon selaamiseen. Tietoja yhdistellään usein selaimesta, sosiaalisesta mediasta ja muista sovelluksista, ja käyttäjälle rakennetaan ostospersoona. Myös IP-tietoja ja sijaintitietoja käytetään mm. mainosten personointiin. Lisätietoa verkkosivutietojen käytöstä markkinoinnissa voi lukea osoitteessa https://aaltomediafactory.fi/.  

VPN:n avulla verkon käyttäjä salaa mm. oman IP-osoitteensa, nettikäyttäytymisensä, ja sijaintinsa, sekä kaikki tärkeät henkilötiedot, kuten käyttäjänimensä, sähköpostiosoitteensa, tilinumeron ja maksukorttien tiedot. VPN paitsi salaa IP-osoitteen, se myös vaihtaa käyttäjän sijainnin ns. virtuaaliseen sijaintiin, jonka avulla käyttäjä pääsee eroon ei-toivotusta personoinnista, ja saa lisäksi suuremman osan internetiä käyttöönsä. VPN:n avulla on mahdollista lukea esimerkiksi toisen maan sanomalehteä tai katsoa suoratoistopalveluita toisessa maassa. Salausmekanismina VPN:ssä toimii yleensä AES-256 –salausstandardi, joka on erittäin luotettava salaustapa verkkoliikenteessä.  

VPN:n paitsi estää mainosten personoinnin ja omien tunnistetietojen jakamisen, sen avulla on lisäksi mahdollista käyttää turvallisesti julkisia Wi-Fi-hotspotteja. Monet kaupat, lentokentät ja ravintolat tarjoavat wi-fi-asemia, joiden avulla voi selata nettiä, mutta nämä hotspotit ovat usein ovat alttiita viruksille ja kyperhyökkäyksille. VPN sallii myös näiden tukiasemien turvallisen käytön eri laitteilla.  

Luo saumaton yhteys 

VPN:n on helppo ottaa käyttöön ja yhdistää laite verkkoon. Riippuen laitteesta, kun käyttäjä on solminut sopimuksen VPN:n palveluntarjoajan kanssa, hän voi lisätä oman laitteensa VPN:n verkkoon normaaliin tapaan laitteen asetuksista samalla tapaa kuin liittyisi mihinkä muuhun tahansa verkkoon. VPN:n kytkeytyminen ei ole siis yhtään sen hankalampaa kuin mihinkään muuhunkaan internet-, bluetooth- tai wi-fi-verkkoon liittyminen. Useimmat VPN:ät toimivat sekä iOS, Mac, Windows, Android ja Linux-laitteissa. VPN:n voi asentaa myös reitittimeen, jolloin se suojaa kaiken reitittimen kautta kulkevan verkkoliikenteen.  

VPN:n on saatavana myös sovelluksena, jolloin sen voi asentaa sovelluksena esimerkiksi omaan matkapuhelimeen tai selaimeen. Saatavana olevat sovellukset löytyvät sovelluskaupasta hakusanalla “VPN”.  

Paras ilmainen VPN suomalaisille
VPN-yhteys

Parhaat serverit 

Parhaat VPN: serverit takaavat vakaan salauksen ja hyvän nopeuden jokaisessa tilanteessa. VPN:ää valitessa kannattaa kuitenkin muistaa, että myös servereissä on eroja liittyen esimerkiksi niiden sijaintiin tai tiedonsiirtonopeuteen. VPN:n kärsiikin yleensä siitä, että yhdistettynä VPN:n, verkon nopeus saattaa kärsiä verrattuna yhteyteen, joka ei käytä VPN:ää.  Hyvä VPN:n tulisi kuitenkin aina olla sekä turvallinen että nopea. 

Monet toimijat ovatkin pyrkineet tarjoamaan yhtä nopeaa ellei jopa nopeampaa tiedonsiirtoa, vaikka liikenne kulkeekin erillisen VPN-serverin kautta. Osa palveluntarjoajista käyttävät esimerkiksi tuhansia servereita maailmanlaajuisesti, joiden avulla he takaavat nopean yhteyden kaikkialla maailmassa.  

Hyvän serverin tunnistaa paitsi nopeudesta, myös siitä, että VPN:n tulisi toimia saumattomasti myös kaikilla laitteilla, joilla sitä käytetään Omaa VPN-nopeutta voi myös testata verkon erillisillä nopeustesteillä, joilla näkee kuinka nopeasti VPN toimii. Puolueettomat testisivut testaavat VPN:n nopeuden muutamassa minuutissa, jolloin käyttäjä voi tehdä valistuneen valinnan siitä, millä toimijalla on paras yhteys.  

Rajaton kaistanleveys 

Kaistanleveys, ja sen tarve riippuu siitä, mihin verkkoa käytetään. Termillä kaistanleveys tarkoitetaan datamäärää, joka voidaan siirtää verkkoyhteydellä per yksi sekunti. Perinteiseen internet-käyttöön kuten pelaamiseen, surffailuun tai netissä videoiden ja suoratoistopalvelujen striimaamiseen hyvä nopeus on 20 Mbp/s. Mikäli tarkoituksena on tietojenkäsittely, tai työkäyttö, ja käyttäjä esimerkiksi lataa ja käsittelee suuria tiedostoja, nopeus olisi hyvä olla n. 50 – 100 Mbp/s. Suurin osa ilmaista VPN:ää tarjoavista palveluntarjoajista tarjoaa käyttäjilleen rajatonta tiedonsiirtonopeutta, jolla netin käyttö on sujuvaa, ja ennenkaikkea turvallista. Oman verkon tarpeet tulee kuitenkin selvittää hyvin, jotta VPN: varmasti palvelisi kaikkia käyttäjän tarpeita.  

Vaikka kaistanleveys on rajaton useassa VPN:n yhteydessä, mikäli käyttäjä huomaa, että datamäärä ei riitä, on mahdollista siirtyä maksulliseen sopimukseen ja saada käyttöön lisää dataa.  

paras VPN Suomessa

ExpressVPN — Paras kaikenkattava VPN Google Chrome:lle 

ExpressVPN on yksi maailman suosituimmista ilmaisista VPN:stä yksityiskäyttöön. Käyttäjät suosittelevat ExpressVPN:ää ennenkaikkea sen helpon yhdistettävyyden, nopean ja rajattoman yhteyden sekä 24/7 asiakaspalvelun vuoksi. ExpressVPN käyttää AES-256 salausta ja Lightway protokollaa, joka takaa nopean yhdistettävyyden. Servereitä ExpressVPN:llä on 105:ssä maassa. ExpressVPN tarjoaa suomenkielisen sovelluksen, asiakaspalvelun, ja toimii saumattomasti suoratoistopalvelujen kanssa kuten Netflixin, Disney+:n ja HBO Max:n kanssa, joten se sopii täydellisesti vapaa-aikaan. Google Chromelle ExpressVPN on ladattavissa Chromen sovelluskaupasta, ja näin käyttäjä salaa oman surffailun. Lisäksi ExpressVPN on saatavissa kaikille laitteille mm. iOS, Android, Windows, Mac,  Linux, ja kodin eri älylaitteille.  

Ilmainen VPN välityspalvelu ja ad blocker - Planet VPN 

PlanetVPN on loistava VPN yhteys surffailuun ja esimerkiksi hyvien hintojen katsastamiseen verkkokaupoissa VPN:n aloittelijalle. Turvallisen selaamisen lisäksi PlanetVPN blokkaa kaikki ei –toivotut mainokset, jotka voivat häiritä netin käyttämistä esimerkiksi töissä. PlanetVPN toimii kaikilla laitteilla, ja sen on helppo asentaa omaa sovellukseen Chrome-sovelluskaupasta. Mikä parasta, PlanetVPN toimii ilman erillistä rekisteröintiä, ja tarjoaa rajattomasti kaistanleveyttä. Oman virtuaalisijainnin voi erikseen valita valikosta kun PlanetVPN:n on ottanut käyttöön. Mukavana lisänä tulee erillinen kill switch-toiminto eli tappokytkin, joka suojaa käyttäjän yksityisyyttä jos VPN-yhteys jostain syystä katkeaa. PlanetVPN tajoaa sovellukset kaikille nettiä käyttäville laitteille, kuten Macille, PC:lle, Androidille ja iOS:lle sekä reitittimille.  

hide.me — Paras ilmainen VPN sovellus Google Chrome:lle 

hide.me on VPN, joka toimii yhteensä kymmenellä laiteyhteydellä samanaikaisesti ja tarjoaa laadukasta verkkosuojausta. Verrattuna muihin VPN:iin, hide.me on ennenkaikkea erittäin loistava liikkuvalle netinkäyttäjälle, ja tarjoaa kaiken kaikkiaan viisi VPN-protokollaa sisältäen IKEv2 IPsec:n, WireGuard:n, OpenVPN:n, SSTP:n ja SoftEther:n, sekä erillisen stealth-tilan. hide.me käyttää AES-256 –salausstandardia. Loistavan salauksen lisäksi, erillinen Stealth Guard tarjoaa lisäsuojan koko kotiverkolle, mikä tarkoittaa, että voit valita mitkä sovellukset toimii VPN:llä. Näin datavuotoja ei pääse tapahtumaan eikä mikään sovellus käynnisty. hide.me onkin erittäin turvallinen VPN, ja ongelmatilanteissa asiakaspalvelu on käyttäjän tukena. Huomioitavaa on, että hide.me-ilmaisversion käyttö on rajallista, ja sillä on 10 Gt:n dataraja kuukaudessa. hide.me-sovelluksen voit ladata chrome-kaupasta.  

VPN-palvelu

Hotspot Shield — Loistava Google Chrome laajennus mukavilla lisäosilla 

Hotspot Shield on täydellinen VPN:n tiedonsiirtoon ja suurten tiedostojen lataamiseen. Hotspot Shield tukee P2P-tiedonsiirtoa, sillä ei ole datarajaa, ja kaikki tieto siirtyy turvallisesti ja nopeasti. VPN:n lisäksi Hotspot Shield sisältää tappokytkimen ja kolme VPN-protokollaa sisältäen Catapult;n, Hydra:n, IKEv2:en, mikä tarjoaa nopean yhteyden joka tilanteessa. Sovellukseen sisältyy myös erillinen viruksentorjunta, mikä estää verkkohyökkäyksiltä verkkoa selatessa. Poikkeuksena muihin VPN:n yhteyksiin, Hotspot Shield salaa tiedon myös laitteesi ja VPN: serverin välillä ja käyttää nopeaa AES-128-CBC –salausstandardia. Ongelmatilanteissa auttaa suomenkielinen asiakaspalvelu.  Huomioitavaa Hotspot Shieldin käytössä on, että se säilyttää käyttäjistään joitakin anonyymejä lokitietoja kuten yhteyden kaistanleveyden, ajanjaksoista, joissa VPN:n yhteyttä on käytetty, sekä tiedon käytetystä laitteesta. Ilmaiversio on käytössä 5 laiteyhteydellä samaan aikaan, ja google Chromelle voi sovelluksen ladata Chrome-sovelluskaupasta.  

Proton VPN — Nopea ja turvallinen ilmainen VPN sovellus rajoittamattomalla datalla  

ProtonVPN on Sveitsiläinen VPN-palveluntarjoaja, jonka VPN-yhteyttä voi käyttää yhteensä 10 laitteella yhtä aikaa.  ProtonVPN onkin täydellinen vapaa-ajan käyttöön, ja sillä on 1 900 serveriä maailmalaajuisesti 65 maassa. Koska ProtonVPN on sveitsiläinen, se ei kuulu 5 Eyes/9 Eyes/14-Eyes- liittoihin, jotka ovat eri valtioiden välisiä turvallisuus liittoumia. Nämä liittoumat käyttävät useita erilaisia massavalvontajärjestelmiä ja välittävät tiedustelutietoja toisilleen tavoitteena kansallinen turvallisuus. Näihin tietoihin voi liittyä myös tavallisilta käyttäjiltä kerätty tieto. ProtonVPN suojaa siis käyttäjiää valtion tiedustelutoiminnalta. Lisäksi ProtonVPN käyttää erillistä Secure Core-suojausmekanismia, joka suojaa käyttäjän yhteyttä ja tarjoaa käyttäjälle parempaa verkkosuojausta. ProtonVPN on lisäksi käytössä varsin mukava, koska se menee automaattisesti päälle, kun selaimen avaa. Näin käyttäjän ei tarvitse muistaa laittaa VPN:ää päälle. Käytössä ProtonVPN lupaa käyttäjälleen 10 Gbp/s datansiirtoa, mikä sopii hyvin arkikäyttöön. ProtonVPN:n on helppo asentaa, mutta vaatii käyttäjältä kirjautumisen.  

Usein kysytyt kysymykset  

Tässä usein kysytyt kysymyksen liittyen ilmaiseen VPN:ään ja Google Chromeen.  

Onko ilmainen VPN Chromelle turvallinen? 

Ilmainen VPN:n on turvallinen, mutta jokaiseen käyttäjäsopimukseen ja VPN:n ominaisuuksiin tulee tutustua huolella.  

Miten asentaa Chrome-VPN? 

VPN:n sovelluksen voi asentaa esimerkiksi Chrome web storen-sovelluskaupasta. Sovelluskauppa tarjoaa laajan määrän sovelluksia, jotka käyttäjä löytää hakemalla hakukentällä “VPN”. Tämän jälkeen näkymään avautuu saatavilla olevat sovellukset ja niiden tiedot. Asentaminen tapahtuu yläreunasta kohdasta “add to Chrome”. Huomioitavaa on, että joihinkin VPN-verkkoihin tulee kirjautua.  

Paras ilmainen VPN:n Chromelle? 

Paras ilmainen VPN:n riippuu siitä, haluaako palveluun esimerkiksi rekisteröityä, haluaako käyttäjä yksinkertaisen ja helppokäyttöisen sovelluksen, tai onko VPN johonkin tiettyyn tarkoitukseen. Jokaiseen vaihtoehtoon kannattaa tutustua, ja näin käyttäjä löytää itselleen parhaan VPN:n Google Chromelle.