parasvpn.org logo

F-Secure FREEDOME VPN kokemuksia

Viimeisimmät uutiset

f-secure-freedome-vnp-kokemuksia

F-Secure on suomalainen yritys, joka on ollut tunnettu tietoturvaratkaisuistaan jo pitkään eli vuodesta 1988 lähtien. FREEDOME on myös markkinoiden ainoita VPN -tuotteita, joka antaa mahdollisuuden ensinnäkin 30 vuorokauden rahat takaisin -takuuseen ja toisekseen sinulla on myös mahdollisuus kokeilla tuotetta ilmaiseksi 5 vuorokauden ajan. Sinä aikana pystyt kokeilemaan, soveltuuko tuote käyttöösi ja kannattaako sinun ostaa se.

F-Secure luottaa todella vahvasti omaan tuotteeseensa ja siksi tuotetta voi kokeilla riskittömästi. Koska yrityksen kotipaikka on Suomi, se ei myöskään kuulu 14 Eyes liittoutumaan. FREEDOME on kehittynyt varsin toimivaksi vuosien mittaan, joskin se ei pysty vastaamaan siihen tosiasiaan, että suoratoistopalvelut hylkäävät VPN -osoitteesta tulevia käyttäjiä.

F-Secure FREEDOME VPN pähkinänkuoressa

F-Secure FREEDOME VPN on varsin yksinkertainen käyttöliittymältään, mutta siksi se on helppokäyttöinen ja toimiva. Se toimii useammalla eri laitealustalla. Vaikka VPN -palvelimia on määrällisesti vähän ja reilussa 20 lokaatiossa ympäri maailmaa, tuote ei silti kärsi hitaudesta tai tietoturvasta. Hyvä puoli on myöskin se, että käyttäjän datan käyttöä ei rajoiteta millään tavalla. Se ei ehkä pärjää markkinoilla niille ratkaisuille, joita voi mukailla huomattavasti enemmän.

Positiivista on myöskin se, että voit kokeilla sitä ilmaiseksi ja vasta sen jälkeen teet ostopäätöksen. Yrityksellä on myös pitkä kokemus tietoturvallisuuden luomisesta asiakkaille, joten he kehittävät ohjelmistojaan jatkuvasti ja ne ovat aina ajan tasalla. He ovat myös pitäneet huolta siitä, että FREEDOMEN asentaminen on todella helppoa. Kun asennus on valmis, ei tarvitse muuta kuin käydä valitsemassa minkä maan tai palvelimen kautta liikenteensä haluaa kulkevan. Sen jälkeen palvelun voi käynnistää isosta “yhdistä” -painikkeesta.

Asetuksista löytyy myös muutamia lisäoptioita, joilla voi säädellä VPN:n yhteyttä tai tilaa. Niistä voi määritellä, että FREEDOME VPN käynnistyy automaattisesti laitetta käynnistettäessä sekä suojaus tulee automaattisesti käyttöön, kun VPN käynnistyy. Lisäksi voit ottaa käyttöön automaattisen Kill Switchin.

F-Secure FREEDOME VPN kokemuksia palvelun nopeudesta

Jos tarkemmin ajatellaan, paras VPN on juuri sellainen, joka ei pudota latausnopeutta, vaikka palvelin olisi vähän kauempanakin. FREEDOMEn kohdalla latausnopeus ei putoa kuin muutaman megabitin sekunnissa. Nopeus onkin se, minkä avulla FREEDOME VPN voi kilpailla muiden yritysten tuotteiden kanssa.

Palvelun hinnoittelu

F-Secure FREEDOME VPN on hinnoiteltu sen mukaan, paljonko laitteita on sopimukseen ottaa. Toinen mahdollisuus on valita sopimuksen pituus eli teetkö vuoden vai kahden sopimuksen. Suosituin sopimus yrityksen mukaan on se, että sopimuksessa on 3 laitetta ja maksu maksetaan kertaveloituksena vuodeksi. Lisäksi on mahdollisuus valita joko viiden tai seitsemän suojattavan laitteen määrä. Tilauksessa voi valita myös sen, haluaako tilauksen uusittavan automaattisesti vai ei.

Maksun voi maksaa joko PayPalilla, verkkopankkimaksuna, pankki- tai luottokortilla sekä SEPA-suoraveloituksena, joten kohtuullisesti on maksuvaihtoehtoja tarjolla. Vielä ei ainakaan ollut vaihtoehtoa siitä, että maksun voi suorittaa virtuaalivaluutalla. Lisäarvoa tilaukselle tuo kuitenkin jo äsken mainittu mahdollisuus kokeilla tuotetta 5 vuorokautta ilmaiseksi ennen ostopäätöstä.

Kuukausikohtainen hinta laitetta kohden ei ole suuri, joten F-Secure FREEDOME VPN on yksi markkinoiden halvimmista tuotteista muihin verrattuna.

F-Secure FREEDOME VPN kokemuksia turvallisuudesta

FREEDOME VPN:llä on käytössään AES-256 -salausmenetelmä sekä protokollista OpenVPN UDP/TCP ja IKEv2/IPsec. Ne ovat tällä hetkellä markkinoiden tehokkaimpia, mitä tulee turvallisuuteen. Yhtiö myös vakuuttaa, että se ei pidä käyttäjistään lokeja. Sen pohjalta yksityisyys pysyy hyvissä käsissä ja tarpeettomat hakkerit loitolla.

F-Secure on tehnyt kaikkensa, ettei palvelussa esiinny DNS-vuotoja. Se tarkoittaa, että tällaiset vuodot voivat paljastaa sekä sijaintisi että todellisen henkilöllisyytesi. Tämä on varsin mahdollista maissa, joissa on yksityisyyslait eivät ole samalla tasolla kuin esimerkiksi Suomessa. Tällaisia maa on muun muassa Kiina. DNS-vuotoa on käyttäjän vaikea havaita ja siksi turvallinen sekä luotettava VPN torjuu varsin tehokkaasti niitä.

Suoratoistopalvelut ja torrent

Monet ovat käyttäneet FREEDOME VPN:ää silloin, kun on halunnut katsoa erilaisia suoratoistopalveluita kuten esimerkiksi Netflixiä. Suuntaus yhä enemmän on se, että näitä palveluita ei enää ole mahdollista käyttää yhtä huolettomasti kuin aikaisempina vuosina. Siksi myös Netflix pyrkii estämään monia VPN palveluita ja näiden joukkoon kuuluu myös F-Securen tuote. 

Samaa koskee myös torrentteihin eli tekijänoikeuksiin on tehty paljon rajoituksia ja siksi torrent -liikenne estetään monista maista. Tällaisia maita on esimerkiksi USA ja toisaalta myös YLE on muuttanut käytäntöjään niin, että mikäli suomalaisen katsojan kotipaikka on jotakin muuta kuin Suomi, niin kaikkien aineistojen katsominen ei VPN:n kautta onnistu.

Yllättävä yksityiskohta on kuitenkin se, että Kela puolestaan vaatii VPN:n käyttöä, mikäli asiakas haluaa päästä ulkomailta omiin Omakanta -tietoihin käsiksi. Palvelunestohyökkäyksen jälkeen heidän on ollut pakko tehdä toimenpiteitä ja siksi myös ulkomaiset IP-osoitteet pyritään blokkaamaan pois. Tähän käyttöön FREEDOME VPN on varsin luonteva vaihtoehto helppokäyttöisyytensä ja edullisuutensa takia.

Palvelun käyttöönotto ja tukitoiminnot

Kuten jo aiemmin mainitsimme, palvelua voi kokeilla viiden vuorokauden ajan ilmaiseksi. Tämä ilmainen kokeilu sisältää täyden version ja siinä ajassa ehtii kokeilla, kuinka hyvin sovellus toimii niissä tehtävissä, joihin sen on hankkinut. Nykyään internet verkossa alkaa olla jo niin paljon uhkia, että VPN:ää olisi syytä käyttää jatkuvasti. Asennus on kuitenkin helppo tehdä ja se toimii sen jälkeen, kun sen laittaa päälle. Parasta on myös se, että tuote on saatavilla suomenkielisenä.

Tukitoiminnot ovat täysin eri luokkaa kuin muilla vastaavilla tuotteilla. Maksullisen version ostamisen jälkeen sinulla onkin mahdollisuus käyttää F-Securen monipuolista tarjontaa. Siihen kuuluvat sekä chat -palvelu että puhelinnumerot, joita on arkipäivisin tarjolla useassa kielivaihtoehdoissa. Suomenkielisen sivuston tukipalvelut löytyvät Tuki -valikon alta ja siellä lisäksi on vaihtoehtoina kaikki yrityksen tuotteet. Ensin on tarjolla Usein kysytyt kysymykset ja sen jälkeen käyttöoppaita sekä tukimateriaalia. 

Jos vielä kelaa näyttöä alaspäin löytyvät tukifoorumi, chat- ja puhelin -palvelut. Puhelimitse palvelua saa arkipäivisin listan mukaisina aikoina pois lukien juhlapäivät. Chat -palvelu näyttäisi olevan käytössä näiden palveluaikojen ulkopuolella eikä ole käytössä silloin, kun puhelinajan ovat käytössä. Tukifoorumin palvelut ovat saatavissa englanniksi ja suomeksi. Valitettavan monissa arvosteluissa sanotaan, että F-Securella ei ole asiakastukivaihtoehtoja, mutta se ei siis pidä lainkaan paikkaansa.

Millaisia F-Secure FREEDOME VPN kokemuksia käyttäjä saa

Tuote sopii varsin hyvin peruskäyttäjälle, joka haluaa suojautua ylimääräiseltä seurannalta surffaillessaan netissä. Siihen tuote on erinomainen, koska se ei hidasta toimintaa lähes ollenkaan. Sopivan VPN -palvelimen valinta auttaa siinä, että nopeus on todella hyvä. Vaikka palvelinten määrä on varsin pieni, se ei silti näy toiminnassa lainkaan.

Asiakastuki on todella hyvällä tasolla ja siihen on kiinnitetty huomiota jo muidenkin yrityksen tuotteiden osalta. Ainoaksi ongelmaksi nousee se, että Netflixin ja torrenttien käyttö ei ole mahdollista, joten jos se on ainoa, mitä haluat tehdä, tämä tuote ei ole niihin kovin käyttökelpoinen. Tuote sinällään on edullinen ja toimiva sekä asennus onnistuu hyvin nopeasti. Luksusta on myös vaihtoehto, jossa sen saa jopa seitsemälle laitteelle.